В интервю за FRANCE 24 президентът на тибетското правителство в изгнание предупреди, че

...
В интервю за FRANCE 24 президентът на тибетското правителство в изгнание предупреди, че
Коментари Харесай

Тибет „умира бавно“, предупреждава ръководителят на тибетското правителство в изгнание

В изявление за FRANCE 24 президентът на тибетското държавно управление в изгнание предупреди, че Тибет „ умира постепенно “. Пенпа Церинг сподели, че политиките на китайското държавно управление са ориентирани към „ изкореняването “ на тибетската еднаквост. Сред тях Tsering цитира политиката на наложително образование на към 1 милион тибетски деца в това, което той разказа като „ интернати в колониален жанр “, в които младежите са отделени от фамилиите си, преподават се единствено на китайски и са принудени да се закълнат във честност на китайците Комунистическа партия.

При китайския президент Си Дзинпин тази политика на „ уникултурализъм “ се „ ускори “, твърди Пенпа – било то в Тибет, Синдзян или Хонконг.

„ Грешахме [да се надяваме на Си Дзинпин] “, който имаше фамилни връзки с Тибет и даже с Далай Лама, сподели той. Вместо това Си „ следва [в] стъпките на Мао Цзедун “.

Дистопичната небивалица на английския създател Джордж Оруел „ 1984 “ „ влиза в действителност в цялостен Китай и още повече в Тибет “, добави Пенп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР